Бизнесменът и обвиняем по "делото за боклука" Пламен Бобоков беше разпитан днес като свидетел по разследване за търговия с влияние, информира БТА.

По-рано днес като свидетел бе разпитан и премиерът Бойко Борисов.

Пред медиите Бобоков заяви, че е дал обяснения по повод писмената си комуникация с Петър Ненов, който изтърпява у нас присъда получена в Румъния.

Преди дни държавното обвинение разпространи чат между двамата във връзка с желанието на Ненов да участва в процедура по помилване.

„Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение, тъй като аз отдавна го разказвам на всички медии, че ние сме порядъчни хора с брат ми, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение, а не това, в което в момента сме въвлечени по нечий каприз, не знам чий, за съжаление“, каза бизнесменът, цитиран от БГНЕС.

"Благодарен съм на всички български държавници, които подкрепят българските предприемачи", добави още Бобоков.

Бизнесменът Росен Даскалов също беше разпитан днес като свидетел, заради разговори с Пламен Бобоков. Бившият общински ръководител на ГЕРБ-Русе коментира, че комуникацията му с Бобоков е била единствено и само за спонсорство на мотор-спортните дейности, част от бизнеса му.

На въпрос дали може да потвърди думите на Бобоков, че народният представител Пламен Нунев кадрува в Русе за назначаването на хора по високи позиции, Даскалов каза, че не знае за това. Той добави, че Нунев е влиятелен човек в града и в ГЕРБ.

Даскалов добави, че е изпълнявал "изцяло всичко стриктно, както е повелила тогавашната ситуация в партията". Той заяви още, че вярва в българското правосъдие и че Бобоков в дъното на душата си е добър човек.

"Надявам се всичко да излезе наяве, ако е сбъркал нека се докаже това нещо, но аз не вярвам в това", коментира още бизнесменът.