Прокуратурата прави „публични събития“ заради коментари от страна на президента Румен Радев, а бизнесменът Пламен Бобоков до момента е създавал впечатление, че е почтен човек. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след като даде показания като свидетел по делото срещу Бобоков.

След като единствено каза „Добър ден!“ на репортерите на влизане в Специализираната прокуратура, на излизане министър-председателят също не пожела в подробности да коментира защо е бил привикан и какво е трябвало да обяснява.

„За да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези така публични събития – нали той каза, че има двоен аршин: неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мене ме викали и не сте знаели“, заяви Борисов.

Той посочи, че над 10 г. се познава с Пламен Бобоков, докато с брат му Атанас не е поддържал връзка.

По думите му Пламен Бобоков е бил и част от бизнес делегации в чужбина: „Винаги съм считал, че е почтен човек“.

Малко преди окончателно да обърне гръб на журналистите и да се качи в автомобила си, Борисов коментира и казуса с либийския танкер „Бадр“, който присъства и в чатовете, показани от прокуратурата.

Снимка: Ладислав Цветков

„Каза ми, че може да обявяват България за пиратска държава, с либийския колега изяснихме случая. Корабът няколко пъти сменя флаг и собственост. Гранична полиция го пази, на котва е“, каза Бойко Борисов.