"Факт е, че г-н Гешев е абсолютно компрометиран вече, даже на ниво ЕС. Факт е, че последните действия бяха ясно отразени по всички медии, но този път имаше една съществена разлика – една и съща информация влезе както в Европейската прокуратура, така и в българската. Вече e много трудно да се прави скрито-покрито".

Това заяви премиерът Кирил Петков при представянето на отчета за дейността на МВР за 2021 г.

„Не ние страх нито от хората на подземния свят, които също имаха големи връзки с предишната власт, нито със самите хора, които са били част от корупционния модел на предишната власт. Да, има още много работа. Да, не ни е лесно. Да, прокуратурата в България не работи. Но тук искам да направя разлика между прокуратурата и управлението на прокуратурата. Вярвам, че има честни и смели прокурори“, добави премиерът.

Министър-председателят поздрави МВР, че е от страната на народа.

"В момента сме във времена на промяна и всеки трябва да застане от страната на закона, от страната на народа или от страната на статуквото, на корупцията, от страната на недосегаемите", добави Петков.

Той допълни, че МВР е част от институциите в България, които са от страната на закона.

"Искам да ви поздравя, че имахме честни избори, ако това не се беше случило, ако имахме купуване на гласове, ако можеха местните дерибеи да продължават да контролират голяма част от гласовете на българския народ, всички ние може би нямаше да сме тук днес", заяви още премиерът.

Кирил Петков поздрави МВР и за това, че законността се връща в България.

„Вече няма идея за недосегаемите. Никой не е над закона. Вече няма ваши, няма наши – има закон, който трябва да се спазва и който си мисли, че старите времена, в които, ако си човек на някого, имаш протекция, вече не съществува“, заяви той.

Той поздрави и хората, които са организирали пунктовете за приемане на бежанци.

„Ние сме криза след криза, откакто сме влезли в правителството, но се справяме“, заяви Петков.