Пълна мобилизация на МВР по време на празниците. Както всяка година, допълнителни полицейски патрули ще следят за трафика по пътищата в страната, а пожарникарски екипи вече са започнали проверки на заведения и храмове.

1800 обекта вече са проверени. Около Коледа и Нова година ще има изнесени дежурства на пожарната в София, Велико Търново и Варна.

Иначе, от полицията напомнят, че е необходимо повече внимание с пиротехниката, а освен домовите кражби, зачестяват и джебджийските кражби на всички обществени места. 

„Освен домовите кражби по отношение на празниците, можем да споменем и джебчийските. Най-вече в столична дирекция, където има специален сектор, който работи по отношение на джебчийските кражби, там се взимат специални мерки и такива служители ще има както в МОЛ-ове, така и в градски транспорт, така и на всяка част, където се събират по-голямата част от гражданите“, заяви инсп. Росен Белишки, отдел „Криминална полиция“. 

„ГДНП е разпоредила засилени мерки относно транспортирането, продажбата и употребата на пиротехническите изделия във връзка с предстоящите празници, като особено внимание ще се наблегне на продажбата само в лицензирани магазини, нерегламентирана търговска дейност и забраната на употребата на места, където това е посочено в закона - това са транспортни средства, лечебни заведения, учебни заведения, храмове“, каза гл. инсп. Емил Ангелов от КОС – ГДНП.