Трафикът към ГКПП „Кулата“ и днес беше кошмарен. Това е единственият пункт, през който се пропускат туристи от България и Румъния в Гърция. 

На ГКПП „Маказа“, ГКПП „Капитан Петко Войвода“ и ГКПП „Ивайловград“ не се пропускат само хора, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция, както и сезонни работници с договори.

В 6 ч. сутринта гърците затвориха границите си за сръбски туристи, което доведе до допълнително напрежение.

Опашката на Кулата започва да се вие още през нощта. Чакат и леки коли и камиони.

Полицейски патрули от цялата област са вдигнати на крак, за да внасят ред.

Колите се спират на около 3 км от пункта. Наред с тях се редят и камионите. Пропускането става поетапно.

След като в 6 ч. сутринта Гърция затвори границите си за сръбски туристи, заради многото новоинфектирани с COVID-19 в Сърбия.

Последният черен рекорд в Сърбия е от вчера, когато са отчетени 325 новозаразени и 8 смъртни случая, а няколко общини продължават да са в извънредно положение.

По обяд гръцките гранични власти увеличиха темпото и в ранния следобед опашката се стопи.

На Маказа гърците спуснаха бариерата за туристите тръгнали към бреговете на Егейско море. И въпреки че забраната действа вече повече от 24 часа, днес пак не липсваха хора, които опитваха да преминат.

От външното ни министерство заявиха за bTV, че на политическо ниво обсъждат с гръцката страна мерките за преминаването на границата. Припомниха още, че на 15 юли предстои гръцките власти да направят преглед на сегашния режим.