След кратката блокада снощи от протестиращи още преди полунощ беше освободено движението на кръстовището пред румънското посолство.

Остава блокадата на кръстовищата на „Орлов мост“, пред Ректората на Софийския университет, както и пред Министерския съвет.

37-ият ден от антиправителствените протести в София вчера вечерта премина сравнително спокойно.

Кръстовището пред посолството на Румъния остана затворено близо 2 часа. Полицейско присъствие в района нямаше, стигна се до напрежение между шофьорите и хората от блокадата.

Час, след като беше блокирано движението, на кръстовището се появи патрулка. Полицаите в нея бяха нападнати от протестиращите с въпроса защо не са се появили по-рано, за да потушат конфликтите и да контролират трафика. 

В крайна сметка кръстовището беше изцяло освободено и в момента градският транспорт в района се движи по нормалния си маршрути.

Промени има по линиите на автобусите и тролеите, които преминават през кръстовищата на Ректората на Софийския университет и „Орлов мост“.

Предложението на премиера Бойко Борисов за рестарт на държавата с Велико Народно събрание и нова Конституция не се подкрепя от протестиращите. 

Тази вечер ще се проведе 38-ото протество шествие в София. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!