Транспортен капан на кръстовището пред румънското посолство. Протестиращите за втора вечер поред го блокират. Полиция на мястото нямаше. Движението в района на бул. "Ситняково" и бул. "Шипченски проход" беше парализирано.

Много шофьори се оказаха в капан. Те не можеха да продължат напред, защото бяха спрени от протестиращи, но не можеха да се върнат назад, защото зад тях имаше други автомобили.

Някои от протестиращите седнаха на пътното платно. Стигна се до словесни пререкания между недоволните и шофьори. Градусът на напрежение се покачи.

Снимка: Ладислав Цветков

Протестиращи обсадиха кола, един от тях я ритна. Все пак шофьорът беше пуснат да мине. В капан попадна и автобус по линията 413. 

Пропускаха се автомобили, в които имаше деца и възрастни хора.

Снимка: Ладислав Цветков

В района на блокадата дойде само една патрулка, час след като движението беше спряно.

Недоволните започнаха да крещят на служителите вътре защо не са се появили по-рано и да ги обвиняват, че искат хората да се избият. Колата обаче обърна и тръгна обратно. 

Към 23:30 ч. движението беше възстановено. 

Снимка: Ладислав Цветков

Поради затваряне на кръстовището бяха променени маршрутите на градския транспорт, съобщиха от Столичната община: 

Трамваите от линия 20 се движиха до станция “Изток”;

Автобусите по линия 120 от “Алея Яворов” - по бул.” Цариградско шосе”, пл. “Авиация”, бул.”Асен Йорданов”, “Шипченски проход”, Ул.”Иван Димитров - Куклата”, бул.”Гео Милев” и по Ул.”Черковна” и по маршрута си.  

Снимка: Ладислав Цветков

Автобусите от линия 72  бяха отклонени от бул."Алея Яворов" по бул."Цариградско шосе", Площад на Авиацията, бул". Асен Йорданов",бул."Шипченски проход" и по ул."Гео Милев" до бул."Ситняково"; автобусите от линия 280 отбул."Цариградско шосе", по бул."Алея Яворов", бул."Драган Цанков", бул."Евлоги и Христо Георгиеви" до Национален стадион "Васил Левски" и обратно по маршрута си. 

Снимка: Ладислав Цветков

Автобусите от линии 213, 413 бяха пренасочени по бул."Асен  Йорданов", бул."Шипченски проход", бул."Ситняково" и по маршрута си двупосочно.  

Снимка: Ладислав Цветков

Това е втори опит на недоволните от управлението да блокират кръстовището. 

Вместо на „Орлов мост“ шествието в 36-тия ден от протестите приключи с барикада от палатки на румънското посолство. Блокадата обаче издържа едва 4 часа, след като полицията се намеси и разруши лагера на протестиращи.