И в 37-ия ден на протестите хората се събират пред Президентството. Организаторите заплашиха с нови блокади тази вечер.

Палатковият лагер на „Орлов мост“ от най-натовареното кръстовище на столицата се превърна в пешеходна зона.

Хората се събират от едни цели и идеи и реагираха днес като семейство на думите на министър-председателя и обращението му към тях. Протестиращите не вярват на думите на министър-председателя и смятат, че той отново хвърля прах в очите на протестиращите.

Те посрещнаха предложенията за рестарт на държавата и промени в Конституцията с недоверие.

Не смятат да вдигат барикадите. Напротив - дори отправиха покана към Борисов.

„Това са една част от исканията на протестиращите, може би подава такъв лек, деликатен сигнал, че иска да се включи към нас. Добре дошъл е. Може да си избере едно от трите места - палатките на Орлов, Ректорат или Министерски съвет. Може би Министерски съвет ще му по-удобно, защото му е близко“.

В социалните мрежи реагираха и от така нареченото Отровно трио - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, известни и като организатори на масовите шествия и протести срещу Кабинета „Борисов“ 3.

Изявлението на премиера Борисов беше поредното динамично развитие в 37-ия ден на протести, който започна с полицейска акция в ранните часове срещу блокадата на бул. "Ситняково".

Вместо на „Орлов мост“ шествието в 36-тия ден от протестите, приключи с барикада от палатки на румънското посолство. Блокадата обаче издържа едва 4 часа, след като полицията се намеси и разруши лагера на протестиращи.

Според инициаторите на протеста управляващите проявяват страх и се опитват да спечелят време. Мотористи поздравиха шествието, което прекоси софийските улици.

Протестиращете стигнаха до „Орлов мост“, а след това блокираха кръстовището пред румънското посолство.

Стигна се до напрежение между недоволните от управлението и шофьорите, които се оказаха в капан. Чуха се и обвинения, че демонстрантите са платени.

Пропускаха се автомобили, в които имаше деца и възрастни хора.

В района на блокадата дойде само една патрулка, час след като протестиращите блокираха движението.