Окончателно – Цветан Цветанов вече е само редови член на ГЕРБ, освободен е от всички ръководни постове в партията.  

Решението вече е официално и гласувано от Националното събрание на управляващата партия.
След като вторият човек в партията си тръгна, ГЕРБ остава с двама заместници – Димитър Николов и Йорданка Фандъкова. Трети няма да има засега.

Цветанов напусна всички ръководни постове след евровота през май заради избухналия скандал с евтини апартаменти, станал известен като "Апартамент гейт".

Румяна Бъчварова също си тръгва от ръководството на партията, тъй като стана посланик в Израел.

В ГЕРБ ще се създаде етична комисия, която да следи за вътрешната дисциплина в партията.

Ще има и нов, но диференциран членски внос, след като партийната субсидията се стопи от 11 лв. на 1 лев за глас.

Бойко Борисов и Цветан Цветанов  седнаха рамо да рамо. След това официално ГЕРБ реши Цветанов да е само редови член на партията.

„Може би за мен е най-труден ден, но това е животът – Цветанов си остава партиен, ще си работи в партийната организация, да не я коментираме тази тема повее, очакваше се много драматизъм. Представяте ли си колко би било забавно да кажа, оттеглям точката за Цветанов, той си остава, няма да си дава оставка, каквото направиха в БСП”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не спести критики към местни структури и кметове на фона на отминалите евроизбори и наближаващия местен вот.  А за да има морална дисциплина ще се създаде етична комисия. 

„Помните ли на миналата конференция ви говорих за сини и червени лампички, а вие не ме разбрахте, не ме разбраха и с тези за къщите за гости, не ме разбраха и други, не ме разбраха и в Пловдив въпросният кмет. Няма да има милост за никого, защото партията иначе няма да съществува”, предупреди отново партийният лидер.
Премиерът не пропусна и темата за строителството: „Искам хората да виждат тракторите и багерите как работят”.

Форумът на ГЕРБ приключи за около час.

Цветан Цветанов вече е редови член на ГЕРБ с повече време за семейството си и нова идея за професионалното си поприще.

„В момента съм в процедура с достатъчно добри юристи за създаване на едни аналитичен център в сектор сигурност. В чисто организационна дейност няма да участвам, няма да оглавявам щаба и когато минат местните избори, ще може вече да се сравнява”, каза след конгреса Цветанов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!