Националното събрание на ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове на партията.

Досега Цветанов заемаше позицията на заместник-председател на партията, заместник-председател на Изпълнителната комисия и председател на предизборния щаб. До неговото освобождаване се стигна, след като името му беше замесено в имотния скандал "Апартаментгейт".

Снимка: Ладислав Цветков

Румяна Бъчварова също бе освободена като член на Изпълнителната комисия (ИК) поради преминаване на дипломатическа длъжност. 

Националното събрание определи, че занапред председателят на партията ще има двама, вместо, както е досега, трима заместници.

По предложение на Бойко Борисов - Цвета Караянчева и Тодор Стаматов Тодоров бяха избрани за членове на ИК на мястото на Цветанов и Бъчварова.

Националното събрание на ГЕРБ започна в 12 ч. на обяд в НДК. На форума присъстват 1200 делегати от цялата страна. 

Днес ще стане ясно името на новия шеф на Предизборния щаб – пост, който също се заемаше от Цветан Цветанов.

Самият Цветанов присъства на форума.

Снимка: Ладислав Цветков

След това Национално събрание, ГЕРБ трябва да тръгне към местния вот, а членският внос в партията също ще бъде променен, тъй като депутатите вече решиха един глас вече да струва не 11 лева, а 1 лев. 

В началото на форума във видеообръщение Жозеф Дол, председател на ЕНП, посочи, че делегатите ще имат възможност да помислят за бъдещето на партията. 

Дол похвали и водача на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел за безупречната й работа като еврокомисар. Вашите кметове са ценен ресурс на партията, посочи още Жозеф Дол, визирайки предизборната работа на Бойко Борисов, свързана с обиколки в страната, на които е показал какво е постигнала местната власт и благодарение на средствата от ЕС. 

Снимка: Ладислав Цветков