След като Цветан Цветанов беше освободен официално от всички ръководни постове в ГЕРБ, вече бившият зам.-председател на управляващата партия обяви, че ще създаде НПО в сектор сигурност. 

„Работя за създаване на център с евроатлантическа дейност. Аз съм в процедура, работя с достатъчно добри юристи, за да подготвим създаването на този център за анализи и прогнози по темата за сигурността”, каза Цветанов.

Той допълни, че от 17 юни има нова работа, но тя няма нищо общо с ГЕРБ. „Плановете са ми да бъде по-често със семейството ми, защото през тези години отсъствах много“, каза още Цветанов.

Попитан дали в последния месец е провеждал разговори с премиера Борисов, той каза: „Да, чували сме се. Няма нищо неизяснено“.

„Има просто заявление, което аз съм си депозирал и трябваше да се насрочи Национално събрание, за да може да се гласуват всички оставки – както моята, така и на г-жа Бъчварова. Да се направят всички промени в Устава, в организационната част, в която няма да участвам, няма да отговарям за предизборните щабове и няма да участвам в тях. Мисля, че когато отминат съответните избори, може да се сравнява“, посочи той.

На въпрос дали е бил „сготвен“, той отговори: „Дайте да не си говорим за сготвен или не. Важното е, че всичко мина доста по-цивилизовано, отколкото някои са очаквали и трябва да ви кажа, че аз съм лоялен човек и винаги ценя хората, с които съм работил. Тук в залата имам много приятели и им благодаря за всичко, което са направили“.