Огромно количество сняг падна от покрива  на хотелска сграда  в Пампорово върху паркирани автомобили. За щастие няма пострадали.

Инцидентът  станал късно в събота вечерта, когато тежък сняг се стоварва върху три от колите, паркирани под сградата.

Снимка: btvnovinite.bg

Три коли от общо шест са пострадали при падането на снега от покрива, обясни и Николай Ангелов – управител на хотел в съседство.

„Изсипа се доста голямо количество на снежна маса. Ние сме поставили табели на всеки един паркинг, че има падащ лед и сняг. Но понякога самите гости  сами преценят  къде е по-голям риска за паркиране”, обясни хотелиерът.

Снимка: Ева Атанасова

Един от пострадалите е Красимир, който вече е закарал колата в сервиз за опис на щетите.

Снимка: btvnovinite.bg

„Седнахме в ресторанта на хапнем, после се качихме в лобито и от там вече чухме един тътен. Видяхме, когато излязохме навън, че колите са сплескани от сняг. Три коли бяха пострадали, значи нямаше никакви табели, че има сняг, имаме клипчета и снимки”, твърди Красимир. Само неговата кола има  автокаско.

Снимка: Ева Атанасова

Според Мирослав Даровски, застрахователен експерт, при застраховка автокаско се покриват щетите по автомобила. Ако няма такава, би трябвало самият собственик на на хотела да направи застраховка и тя също би могла да покрие щетите, обясни той.

Снимка: btvnovinite.bg

Подобни инциденти в планината се случват често.  От   началото на годината от полицията са издали около 20 бележки на собственици на автомобили за щети от паднали дървета или сняг, като най-много са били по време на снежното бедствие през януари.

От община Чепеларе ще направят проверка по случая.