Тази събота новозаразените с COVID-19 отново са над 100 души при изследвани 2750 проби. Така общо случаите на заразата у нас вече надхвърлиха 4500. 87 са излекуваните за последното денонощие или общо 2457.

Четирима са починалите за последните 24 часа, с това битката за живота си, от началото на епидемията  у нас са изгубили 215 души.

Снимка: btvnovinite.bg

Отново в столицата има най-много новозаразени - 23. В петък здравните власти обявиха, че вирусът в града е излязъл от огнищата и вече се разпространява дифузно.

Според проф. Ива Христова от Националния център по заразни и паразитни болести устойчивата тенденция с много нови случаи е нормалното развитие на вирусната епидемия.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тепърва ще има дни, през които ще имаме около 100 положителни проби, или под 100 проби и случаи, и случаи,  в които може да минем рекорда от 166 проби положителни. И причината за това ще бъде нашето собствено поведение или безотговорно поведение. Този брой на случаите при сегашната обстановка не е много, тъй като в останалите страни също има увеличение, ние трябва да се научим да живеем с този вирус“, каза проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

В Бургаска област има 15 нови заразени, като 7 от тях са сервитьори в Царево, пристигнали преди ден от София, за да сервират на бала на абитуриенти. От районната здравна инспекция съобщиха за bTV, че персоналът е поставен под карантина.

Снимка: btvnovinite.bg

7 души в завод за автомобилни части в Смолян са дали положителна проба за коронавирус за последните две седмици. Заводът е организирал изследване на всички 750 служители.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ще дезинфекцираме всички площи, ще бъдат дезинфекцирани всички автобуси, с които  нашите хора идват на работа. Ще бъде осигурено необходимото разстояние между работниците на производствените линии, в автобусите“, каза финансовият директор на предприятието Мария Кротка.

Снимка: btvnovinite.bg

Огнище на заразени служители има и в Здравната каса във Враца. Там петима са вече случаите с COVID-19. От тях един е в болница с пневмония, но вече е добре. Сградата на касата е затворена от четвъртък.

  • Сигнали за забавяне на втората доза от ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“
  • Марияна Николова: Заведенията отварят при 50% заетост
  • Борисов: Отваряме заведенията на 1 март, а нощните клубове – на 1 април
  • Въпреки липсата на личен лекар: Жителите на Ахтопол ще бъдат ваксинирани от мобилен екип
  • 1800 нови случая на коронавирус, расте броят на хоспитализираните
  • Ударната имунизация: Мобилни екипи ваксинират хората в малките селища (ОБЗОР)
  • Собственици на заведения настояват за облекчения и намаляване на такси
  • Рекорд и при новозаразените с COVID-19, и при ваксинациите
  • Имунизацията срещу COVID-19 в малките населени места продължава
  • Преговаряме за по-ранна от предвидената доставка на ваксини на „АстраЗенека“