„Докато мина през вратата, винтилът изхвръкна нагоре и бутилката се самозапали. Пред мен имаше грамадно кълбо огън и нищо не виждах“. Това разказа пред bTV 55-годишният Красимир Ангелов от хайрединското село Бързина, след като в петък вечерта взрив на газова бутилка разруши напълно дома му.

Мъжът оцелява по чудо, но е с 15% изгаряния и все още е в стрес. Вчера не успя да застане пред камерата на bTV, защото в инцидента губи всичките си дрехи. Получава нови от добри хора, които му носят помощта на място.

Ударната била е толкова силна, че се усеща от къщите, които са на 300 метра разстояние, а експлозията се е чула още по-надалеч.

Снимка: Evgeni Lamer


От дълги години Красимир готви и се отоплява на газ. Усетил, че започва да фучи и решил да изнесе бутилката навън, за да няма проблем с къщата.

„В последния момент я изхвърлих навън, дойдоха комшиите. Бях целия обгорен. Бях в съзнание, но не знаех какво става. Бях в шок, но нямах представа какво се е случило с мен. Бог ме е запазил. Имам чувството, че просто някаква сила ме е закриляла, защото къщата ми е напълно срутена“, споделя мъжът.

Снимка: Evgeni Lamer

Валери е човекът, при когото Красимир се приютява.

„Няколко часа след като разказахте за инцидента, едно младо семейство донесе дрехи, обувки и пари за Краси. Благодарение на това той сега е облечен“, коментира Валери.

Красимир се надява да получи и покрив над главата си – „някакво фургонче", в което да живее. „Друго не искам. Надявам се да има и още добри хора, които да ми помогнат“, казва пострадалият мъж.