Подсъдимият за смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков поднесе извинения на близките му в съдебната зала. Съдът реши, че делото срещу Кристиан Николов започва през февруари.

За първи път Кристиан се среща очи в очи с близките на Милен Цветков. В залата бяха сестра му и майката на едно от децата му. 

„Тъй като досега не съм имал възможност да се срещна с близките на пострадалия, искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да Ви утеши, но искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се“, каза обвиняемият.

Миналата година джипът, шофиран от Кристиан, помете колата на журналиста, който чакаше на червен светофар. Шофирал е с два пъти над разрешената скорост, а в кръвта на 22-годишния мъж са открити три вида наркотици.

Днес адвокатът на Кристиан поиска отвод на един от прокурорите по делото. Имал приятелски отношения с адвоката на близките на Милен Цветков.

Съдът отхвърли искането. Не уважи и искане за промяна на мярката за неотклонение на Кристиан.

Делото по същество започва на 23 февруари. Като частни обвинители са конституирани двете деца на журналиста и неговата сестра.