Обвинения между политическите сили за природния газ и днес. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува доскорошните управляващи за обявената от тях готовност за осигуряване на синьо гориво чрез 7 танкера с втечнен газ. 

“Защо не влязохте в Гранитна зала (залата се намира в Министерския съвет - б.р.) и да подпишете договор за тия 7 танкера. Да ви отговоря ли, защото ще се види, че с транзитните такси, доставката, с ДДС, ще излезе с десетки проценти по-скъп и индустриалците ще фалират”, каза Борисов.   

От ДПС обявиха, че одобряват решението на служебния кабинет за създаване на енергийния щаб. Алтернативният вариант за решаване на енергийните проблеми е Турция, каза още в специално интервю по bTV лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

“Турция е една от държавите, чрез които тези кризи могат да бъдат решени. Вие сте наясно с алтернативите и възможностите в България, които ги имаме и знаем, че Турция е една от основните алтернативи в търсенето на решение за енергийната криза в България”, каза той.

От "Демократична България" заявиха, че "опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство".

“Искрено се надявам проблем да няма, искрено се надявам в това правителство министрите да следват българския интерес. Българският интерес не е България да бъде зависима от Русия в никакъв случай. Българският интерес е България да има различни доставчици и да има пълна енергийна независимост особено от Русия”, каза Ивайло Мирчев от ДБ. 

Бившият председател на парламента Никола Минчев изрази надежда, служебният кабинет да не върне договора на страната ни с “Газпром”. 

“Честно казано много се надявам това да не са подготвителни действия за връщане на договора с "Газпром", който "Газпром" не щя да изпълнява както е договорено”, каза Минчев. 

Останалите политически сили днес не коментираха темата.