При снощните сблъсъци между жандармерия и протестиращи пострадаха и журналисти, беше счупена и видеотехника.

Черен екран и крясъци „Не удряй, бе!” са последните кадри, заснети от журналиста Иван Бедров. От днес, камерата му може да записва само звук - дисплеят и оптиката са на парчета.

„Без да произнесе абсолютно нито една дума, един от хората с каските се отправи целенасочено срещу мен и започна да ме удря с палка. На третия път уцели,” разказа журналистът пред bTV.

Иван е само с материални щети. Цветан Фиков от Канал 3 - с разбита уста. По думите му, удрят го, след като се легимира с журналистическа карта, докато се опитва да снима извеждането на депутатите.

„Попита ме „Какъв си ти?”, аз отговорих: „Журналист съм”. Той Казва „Дай да видя!”. В момента, в който му показах картата, той отвърна „Абе, изобщо не ме интересува какъв си!”. Хвърли ми документите в ръцете и в този момент човекът, който стоеше зад него с каската, без маската ме удари в устата. Аз паднах на земята и започнах да ги питам защо ме удрят,” сподели Фиков.

Полицейска каска попадна и в обектива на оператора на bTV Благой Момчилов. „Определено имаше прояви на груба полицейска сила, които определено ги усетих и върху камерата, и върху мен,” каза Благой Момчилов, който снимаше в епицентъра на сблъсъците заедно с журналиста Миролюба Бенатова. Докато вършеше работата си, пострада и оператора Дани Драганов.

В социалните мрежи продължават да се разпространяват записи от събитията около парламента.