Корнелия Петкова, майката на три деца, която остана вдовица след катастрофа в Пловдив и прости на шофьора, е категорична, че не е предала паметта на мъжа си. При жестоката катастрофа отпреди дни 26-годишен шофьор блъсна друг автомобил и остави след себе си три жертви, четирима сираци и млада жена в мозъчна смърт.

Един от загиналите е съпругът на Корнелия Атанас Ламбджиев.

Тя заяви, че не оправдава постъпката на Любомир да седне зад волана пиян. Семейството му, което се занимава с транспортен бизнес, е обещало да се погрижи за трите й деца и да помага. Ето защо Корнелия е простила на Любомир.

Вдовицата на Атанас твърди, че е простила на шофьора още преди да се срещне с него и семейството му.

„За едните съм ангел, за другите съм демон, но това е личен избор, всеки има право да изкаже мнение”, подчерта Корнелия.

Категорична е, че прошката е от сърце и че Любомир, който е седял зад волана във фаталната нощ на катастрофата, искрено се разкайва.

„Да говорим глупости, че примерно аз съм предала паметта на мъжа си за 5 сребърника, е толкова пошло и грозно. Да са живи и здрави всички. Добре, нека да съм демон”, посочи тя.

Близките на загиналата в същата катастрофа Вили обаче не мислят за прошка.

Участъкът, където е станал инцидентът, е злокобен за семейството  -  майката на Виолета също е пометена от пиян шофьор там, но преди много години.

Засега семейството не мисли за възмездие, но настоява за справедливост.

Съпругът Петър, който е катаджия, е съсипан, а петгодишната им дъщеря не знае за смъртта на майка си.

“Tова слънчице пети ден пита за майка си. Все едно Вили я пази отгоре, нещо й говори. И не знам как ще се каже на това дете”, каза приятелят му Лазар.

До момента семейството на шофьора не е търсило връзка с тях, разказва приятелят на катаджията.

Лазар не смята, че Петър ще прости на шофьора, както е направила Корнелия.  

„Не мога да вървя срещу вярата си и срещу убежденията си. Аз съм християнин човек и живея по Божиите закони. Не искам да нося чужд кръст”, коментира Корнелия.

Екип на bTV се срещна и с близките и на Поли - студентката, която е в кома в пловдивската болница. Майка й обясни, че не мисли за дела, справедливост и съд, а само за живота на момичето.

От прокуратурата се готвят до дни да поискат отново постоянен арест за шофьора, причинил катастрофата.

„Основната опасност, върху която ние акцентираме и считаме, че е реална, е опасността той да извърши ново престъпление, защото той утре може да се качи да кара отново”, подчерта Галина Минчева, говорител на прокуратурата.

И адвокатите, и семейството на шофьора, който е предизвикал катастрофата с 0,67 промила алкохол в кръвта, отказаха коментар.

Общината днес също отпусна 1000 лева помощ на вдовицата и трите сирачета.