Ученици играха волейбол в помощ на малката Ани от Бургас. Диагнозите на 6-годишното момиче са почти колкото годините й, а най-тежкото заболяване може да доведе до пълна слепота.

„Тя е изключително лъчезарна, ефирна, палава и вечно усмихната. И както майка ни казва: Сякаш целият живот е събран в нея”, казва Щилиян Михайлов - брат на Ани.

Но Ани вижда едва 10%, а случаят й е един на милиони. Държавата определя лечението като експеримент и вместо помощ предлага на детето наблюдение. А това означава слепота.

Без да губи надежда, че Ани ще може да вижда, поне колкото сега, семейството й намира шанс в клиника в Русия. Първият етап от лечението е окуражителен. За втория през април трябват още 8000 евро.

„Исках да помогна на семейството, защото знам, че нямат възможността да излекуват сами детето си и се радвам много, че децата откликнаха веднага”, споделя Росица Гъчева - преподавател, Английска гимназия – Бургас.

Съученици на баткото на Ани помагат за благотворителния турнир по волейбол, в който се включиха повечето гимназии в града.

Всеки, който желае да подкрепи малката Ани, може да направи дарение. Номерът за СМС-и банковата сметка са следните:

ПроКредит Банк
IBAN: BG91 PRCB 9230 1045 1783 15
BIC: PRCBBGSF
Ани Георгиева Михайлова
PayPal account: help_ani@abv.bg
СМС с текст DMS ANITO на номер 17 777