По традиция на Великден на трапезата слагаме агнешко. За тези, които все още не са решили как да го приготвят - шеф-готвач Виктор Ангелов, част от журито на най-атрактивното кулинарно шоу у нас – Master Chef, издава тайни от своите рецепти.

В кулинарната традиция на българите е да хапват кюфтета. Затова и Виктор Ангелов предлага за Великден агнешки кюфтета с кус-кус. За да стане гарнитурата вкусна, домакините могат да добавят стафиди и канела.

А тези, които искат да избягат от традиционния вкус на кюфтетата могат да ги поднесат със сос от кисело мляко и къри.

За да има хубава спойка кюфтенцата”, трябва да се смелi каймата два или три пъти задължително”, подчертава готвачът.

За любителите на агнешкото джоланче също има предложение. Месото да се поднесе с нахут в кокосов орех.

Вкусът е екстравагантен и може да се комбинира с мащерка и розмарин.

Майсторлъкът тук е в задушаването на агнешкото: „Около три часа на много бавен огън къкри и след това запичаме на много бавен огън с малко масло в печката”

Агнешко с дроб сърма е класическа рецепта. Но ако искате да избягате от скуката в кухнята, може да я обогатите с див чесън, паста от сушени домати, мармалад от арпаджик и гъби. Каквото и да приготвите обаче не забравяйте единствената тайна на вкусната храна: „Страст, търпение, желание и любими хора, за които да го направим!”

  • Томина неделя е
  • Похарчили сме повече за Великден тази година отколкото миналата
  • Мокър понеделник в Украйна (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • Как празнуват Великден в българското село Йерусалимово
  • Първи слънчеви бани в Бургас, ръст на туристите в Пампорово
  • Задръствания и тежка катастрофа при голямото завръщане след празниците (ОБЗОР)
  • Огромно задръстване блокира стотици хора на магистрала „Хемус”
  • Над 100 хиляди българи са посетили Гърция за празниците
  • Българите са изпратили с 2 милиона SMS-а по-малко за Великден от 2014 г.
  • Кокошка от село Чурек снася зелени яйца (ВИДЕО)