Днес ще бъде слънчево с поява на разкъсана висока облачност.

Преди обяд на отделни места, главно по Черноморието и покрай река Дунав, ще има мъгла или ниска облачност. Тихо време с максимални температури между 1° и 4° в Северна и между 3° и 8° в Южна България.

Над планините ще е слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, по билата до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около 0°.

През нощта ще бъде предимно ясно с разкъсана висока облачност. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 9° и минус 4°. В сутрешните часове на места в низините ще се образува краткотрайна мъгла.
    Утре ще е предимно слънчево. След обяд в Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 4° и 9°.

В началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Северозападният вятър ще се усили. Бързо ще се затопли; минималните температури вече ще са близки до 0°, а максималните - около и над 10°. В сряда вятърът ще отслабне, а в четвъртък ще се ориентира от запад-югозапад и ще се усили до умерен. Облачността ще се увеличава, но вероятността за валежи е малка.