80-и ден на протести срещу правителството на Пламен Орешарски. Демонстрантите се събраха пред Министерския съвет в обичайното време – убедени, че искат оставка на правителството и че знаят отлично за кого да гласуват, ако изборите са утре.

„Не знам не съм врачка, не съм оракул, каквото зависи от мен ще го направя, готов съм да отстоявам идеите си докрай”, заяви един от демонстрантите в отговор на въпрос за очакванията му през новия политически сезон.

„Аз съм много разочарована от правителството и не смятам, че ще си вземат поука. Протестът би трябвало да се промени, ако искаме да имаме бъдеще, а не миналото на нашите родители, нещата трябва да се променят”, смята и друга протестираща.

Хората на акцията стигнаха до сградата на Народното събрание, където по повод предстоящите 100 дни от избирането на правителството за 4 септември се организира голям протест.

Зад организацията на протеста застава новосформираната Протестна мрежа, която в специална декларация призова демонстрантите оттук нататък да протестират мирно, но настоятелно.