Протестиращи в столицата влязоха за кратко във фонтана пред президентството, където свиреха на тъпани. Това стана по време на 52-рата акция срещу правителството, традиционно започваща от Министерски съвет.

Демонстрантите, макар и малобройни, блокираха движението на пл. „Независимост”. Макар че депутатите вече официално са във ваканция, хората се заканиха, че ще продължат с акцията срещу кабинета, уверени, че тя ще бъде подновена с нови сили другия месец.

От МВР информираха, че към 20.00 часа около 100 демонстранти са били пред сградата на МС.

След този час протестиращите направиха обиколка на сградата на парламента. Загражденията, които започваха от сградата на БАН и стигаха до храм-паметника „Ал. Невски”, бяха премахнати.

Протестиращите минаха покрай задния вход на парламента. Там имаше наредени полицаи, които не им  позволяваха да приближат към Народното събрание. След това участниците в протеста минаха през градинката при Художествената академия и застанаха пред главния вход на парламента.

В Пловдив пък протестиращи около фонтана пред сградата на общината изписаха с плакати „Оставка сега”. Хората призоваха управляващите да се вслушат в изписания лозунг. Протест ще има и в следващите дни, а в сряда пловдивчани очакват гости от Ямбол, София и Благоевград, които ще ги подкрепят в исканията им за оставка на правителството и областния управител Венцислав Каймаканов.