Пореден протест срещу кабинета „Орешарски” изпълни центъра на столицата. Необичайното тази вечер – към българските знамена и тези на Европейския съюз се присъедини и имитация на Самарското знаме.

За пореден път сред събралите се на площад „Независимост” граждани имаше цели семейства, млади хора с велосипеди и домашни любимци, дори такива облечени официално, с вратовръзки. По данни на МВР към 20.00 часа пред МС е имало около 200 протестиращи.

На някои от плакатите сред шествието се четеше „Народът не трябва да се страхува от правителството си!”, „Оставка! Оставка! Оставка! Вашите бездействия = смърт”, „Писна ми от рубладжии и поцелуйковци!”. Много от протестиращите свиреха на барабани, тъпани, свирки, вувузели.

Протестът и този път се охраняваше от антиконфликт полиция, но премина спокойно. Малко преди 20.00 часа недоволните от правителството се насочиха както и досега към Народното събрание. Най-отпред на шествието вървяха хора с два големи плаката: „България каза Орешарски върши си” и „Вън червената мафия”.

Междувременно един от трима останали пред Министерски съвет демонстранти започна да тресе заграждението. Не се стигна до конфликт и при потеглянето на шествието малката група протестиращи прекрати действията си.