Денят започна с много студено време.

На много места температурите паднаха под минус 10 градуса- в Елхово до минус 16, Драгоман- минус 14, София, Велико Търново и Кюстендил- минус 12 градуса.

Времето днес ще бъде спокойно и подходящо за пътуване- предимно слънчево с максимални температури от 5 до 10 градуса.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра – около минус 4 градуса.

Утре ще преобладава слънчево време. От северозапад облачността постепенно ще се увеличава, като до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса. През нощта на места по планинските райони на Западна България ще прехвърчи  сняг.

В сряда облачността ще е променлива, вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. В четвъртък и в петък с умерен и силен вятър ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, в Южна България през нощта срещу петък и в петък значителни. Температурите ще се понижат чувствително. В събота ще е много студено, но почти без валежи, а и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен северозападен, в Източна България все още силен северен вятър.