Поредно мълчаливо бдение в памет на 18-годишния Тодор се проведе тази вечер във Враца. На мястото, където почина пребитото момче, се събраха близки, приятели и съученици.

Те почистиха от снега тротоара, цветята и плакатите в негова памет. После запалиха свещи и коленичиха в минута мълчание.

Около 30 хиляди души до момента са подкрепили онлайн подписка с настояване за доживотен затвор за обвинените за убийството братята Дамянови, които в момента са под домашен арест.

В същото време техни защитници организират контрапротест за утре.

„Опитват се да ги изкарат невинни, аз на тях мога да им кажа само едно, както и на тези, които излизат на контрапротест. Искам да ги попитам само едно, ако имате деца, братя и сестри, и това един ден се случи вас, аз няма да отида на контрапротест, не казвам да не излизате, но помислете, помислете дали смъртта е ей така от нищото”, призова Ивайло Йорданов, брат на починалия Тодор.

През целия ден във Враца имаше засилено полицейско присъствие.

Входовете и изходите на града се охраняваха от жандармерия. Операцията е с цел превенция на престъпления, обясниха от полицията.

Не стана ясно дали акцията е свързана със случая „Тодор", въпреки че след него вътрешният министър разпореди в града да има повече полиция и повече проверки. 

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!