Протестиращи в 88-ия ден с искания за оставка на кабинета се изявиха с пародия на Деветосептемврийски манифест в центъра на София. Стотици демонстранти се събраха пред БНБ за шеговитата акция, с която за поредна вечер да призоват правителството да се оттегли от управление.

Повечето от протестиращите граждани бяха облечени като чавдарчета и пионерчета, други пък носеха червени знамена и обръчи. Чуваха се скандирания като „загуба” и „оставка ”.

От МВР информираха, че към 19.30 часа на площад "Независимост" е имало около 1000 души.

Вестник „Протест”, който традиционно се раздава на демонстрантите, тази вечер придоби ново име - „Работническо дело”. Един от гражданите на площада сложи на лицето си маска със снимката на Мая Манолова, а друг - на Сергей Станишев.

Повечето от лозунгите бяха написани на червена хартия - „Повече кожи за партията”, „Земята - на работниците, фабриките - на селяните”, „Всеки луд на борба за световен комунизъм”, „Ленин,, Сталин , Орешарски” и „Всеки комсомолец пример за хулиганите”.

Малко преди 20.00 часа т. нар. манифест се насочи към Народното събрание. Там част от гражданите свиреха на барабани и със свирки.

След около час шествието се отправи към Орлов мост. По пътя си протестиращите се спряха пред паметника на Съветската армия. Част от тях се бяха качили на стълбите пред него и го замеряха с тоалетна хартия. Друга част от тях скандираха „Окупатори”. Около 30-40 души блокираха за кратко кръстовището на Орлов мост.