Опасни храни заливат автопазара в Димитровград. При жега от 35 градуса, търговци масово продават кюфтета и кебапчета на открито, а някои дори нямат вода. За удобство на клиентите на всеки ъгъл е скована по една барака, която работи като ресторант. И клиенти не липсват.

„Хората обичат да се разхождат тук по неделния пазар и да си хапнат точно от този тип скари - по 1 кебапче, по едно кюфте... И така се чувстват някак си щастливи”, смята Панчо Карафилов, купувач.

От скарата месото се прехвърля във витрина, където заедно със салатите, се съхранява при 35 градуса на открито. А по суровото месо лазят мухи. „Печем, слагаме. Мисля, че за 3 часа няма никакъв проблем”, казва Пламен Стайков - собственик на заведение. Лошата хигиена му донесе солена глоба, но не затвори заведението.

Оказа се, че кебапчетата не са единствената опасна храна на пазара. Фермер, например, си продава домашно приготвено сирене без притеснения.

Оказва се, че да продаваш храни на Димитровградския пазар е лесно. „Носят решение на фирмата и ги регистрираме. Оттам насетне какво предлагат, какво продават, има си органи, които трябва да ги проверят”, казва Ангел Колев - от ръководството на Димитровградски пазар. До месец бараките на пазара трябва да се превърнат в ресторанти.