Бургаски бизнесмен дарява 4 тона хранителни продукти. Това е една от инициативите на бизнеса в подкрепа на бедните хора след призива на премиера Марин Райков.

Месните и млечни храни ще бъдат раздадени чрез Домашния социален патронаж и дирекция „Социално подпомагане" в общината, за да стигнат до възможно най-много хора в затруднено положение и за да няма злоупотреби.

Акцията, която ще осигури по-разнообразна храна на социалнослабите бургазлии за два месеца, започва след седмица. За да бъдат пресни, продуктите ще се произвеждат поетапно. С дарението ще може да се намали таксата, която най-бедните плащат за услугата „топла храна" и която обичайно е около 80 лева на месец.

„Ще достави храна на редица социални заведения като „Дом стари хора", защитени жилища, Дневен център за възрастни с увреждания. Тази храна ще бъде поетапно предоставена и включена в менютата на ястията, които ще приготвяме през тези два месеца", обясни Лилия Димитрова – управител на Домашен социален патронаж – Бургас.

„Сиренето ще им го дадем като суха храна. В това дарение има кренвирши, има шунка, има колбаси, които по същия начин разфасоваме. Ще им ги дадем като суха храна за събота. А каймата, кебапчетата ще ги оползотворим за приготвяне на месни ястия", добавит тя.