Близки и колеги се сбогуваха с големия български актьор Васил Попов, който почина на 5 август.

"Обичах го много и той ме обичаше, бяхме искрени приятели, той не можеше да не бъде искрен - когато беше приятел, беше приятел", каза Стоянка Мутафова след опелото в църквата "Св.Седмочисленици" в столицата.

Откакто дойде в театъра, усетихме, че сме една и съща мая и се сближихме, припомни си актрисата и изброи някои от най-известните му роли. Мисля, че ако беше в някоя друга държава, щеше да бъде - ехей..., въпреки това беше доволен от работата си и благодарен на това, което има и обичаше много сцената, продължи спомените си Мутафова.

Тъга е, но не можем без усмивка да го изпратим, защото това е най-веселият човек, когото познавам, гримьорната ни ще помни дълго смеха му и смеха ни, защото беше страхотен веселяк, каза Никола Анастасов, цитиран от БТА. Сега ми се ще да вярвам, че тази раздяла е поредната му шега. Винаги, където е Васил, беше усмивка, с това ще го запомня, допълни актьорът. 

Човек или помни, или не, а Васил не можеш да забравиш, каза Мария Статулова. Това е най-финият глас, това е актьор, който от най-малката роля умееше да направи грамадно нещо, че да се запомни, затова никога не говоря в минало време за отлетелите хора, а казвам, че те винаги са тук - около нас, допълни актрисата.