Драматичният престой на световния шампион по бойно само Благой Иванов в „Пирогов” приключи. Днес 25-годишният спортист бе изписан от болницата след продължило 3 месеца лечение.

Багата прекара този период от време в централната реанимация с реална опасност за живота, след като на 26 февруари беше приет с тежка прободна рана в областта на гърдите след инцидент в столично заведение.

След животоспасяваща операция и многократни промени в състоянието, по време на които органите на спортиста отказваха да функционират, той излезе от кома, а на 28 май бе изписан от реанимацията и прекара един ден в първа хирургична клиника на „Пирогов”.

Полицията продължава работа по случая, вследствие на който известният самбист бе намушкан. Изяснява се дали Благой Иванов е провокирал конфликта или е бил ранен безпричинно. Властите задържаха Даниел Стефанов – Дъмпела, който е обвинен в опит за убийство и все още е в ареста.

Преди около две седмици Багата застана пред медиите за първи път след инцидента, за да благодари на лекуващите го лекари. Тогава спортистът обеща на феновете си скоро отново да го видят в действие. Според медиците от „Пирогов” обаче на младия мъж ще са необходими между шест месеца и година, за да се възстанови напълно от травмите.