„Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време”. Това бяха първите думи на Благой Иванов пред медиите след 86 дни в „Пирогов”. Шампионът по бойно самбо попадна в болницата полумъртъв, след като беше наръган с нож при инцидент в столично заведение.

Разследването все още изяснява дали Благой е провокирал конфликта или е бил ранен безпричинно. В ареста в момента е Даниел Стефанов – Дъмпела, който е обвинен в опит за убийство. Преди дни съдът потвърди постоянния му арест.

Видимо много отслабнал, боецът се изправи на крака, за да благодари на лекарите, спасили живота му, и да обещае на феновете си, че ще се завърне. Почти три месеца след инцидента той отказва да говори за това, което се е случило във фаталната нощ.

Спортистът е бил с постоянна опасност за живота до преди седмица, заяви пред bTV д-р Стоян Миланов – шеф на шоковата зала в „Пирогов”. На няколко пъти лекарите буквално са го връщали от смъртта, тъй като всичките му органи са отказвали. Сега пред Багата предстои дълъг възстановителен период между шест месеца и година.

„От самото му събуждане неговата единствена цел е да се бори за живота си, без да споделя подробности за инцидента”, разказа още д-р Миланов.