Обсъжда се ново разхлабване на мерките у нас, анонсира здравният министър. Премиерът Бойко Борисов заяви, че очаква до месец май българите да изградят колективен имунитет. Борисов коментира и резултатите от изминалия вот.

В следващите два месеца България очаква 2,7 млн. ваксини на „Пфайзер“ по европейския план за солидарност, съобщи премиерът Бойко Борисов във включване на живо във „Фейсбук“.

„Ние мислехме август месец, но аз съм убеден, че май месец ще има ваксинирани над 3 млн. и тези, които са оздравели, ще мине колективният имунитет, да се махне тази пандемия, да не дойде после някой да си приписва услугата“, каза Бойко Борисов.

Заради тенденцията за спад на заболеваемостта у нас се обсъжда и отпускане на още мерки.

„Продължава да намалява процентът на заболелите, като това е една добра индикация мерките работят, обсъждаме и други мерки да отпаднат, заяви проф. Костадин Ангелов.

„Хубаво е с Кралев да видите, по осем, десет процента пускат в Англия и Нидерландия публика, времето е хубаво, мислете да върнем хората по стадионите“, допълни Бойко Борисов.

Премиерът коментира и резултатите от изборите. 

„Няма досега друга партията да излиза от пълен мандат и пак да печели изборите, но просто ни завиждат“, каза той.

В неделния ден Борисов направи и няколко инспекции - на разширяването на Околовръстния път на Пловдив, на ремонта на Мулдавския манастир "Света Петка", както и на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, за чийто строеж са отпуснати 25 млн. лв. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!