Обрат по казуса "Росенец". Общинските съветници в Бургас решиха улицата, която минава покрай лятната резиденция на Ахмед Доган, да стане отново общинска. Но оградата там още не е махната.

Снимка: btvnovinite.bg

Общинските съветници заседаваха под обсада. Протестиращите символично блокираха достъпа до залата, като ги призоваха да гласуват в полза на обществото, а не от личен интерес.

Снимка: btvnovinite.bg

Съветниците влязоха в спор стига ли до плажа единственият път и удачно ли е да го замени алтернативното трасе.

След повече от два часа дебати, извънредно внесената от ГЕРБ докладна, която отменя целия Подробен устройствен план на района, беше приета с мнозинство.

Снимка: btvnovinite.bg

"С това решение няма да получим финансиране по ПУДООС и 1601 квадратни метра ще останат в ръцете на частния собственик г-н Доган, такива каквито са били, а можеха да бъдат общинска собственост“, заяви зам.-кмет по строителството на Бургас  Чанка Коралска.

Снимка: btvnovinite.bg

Що се отнася до премахването на оградата на пътя, Коралска заяви: "Все още не е декларирано пред нас, че този строителен обект е приключил, тъй като такъв е режима регистрационен, аз не мога да ви кажа кога и как ще премахне оградата собственикът".

Снимка: btvnovinite.bg

"Утре махаме оградата! Хората трябва да я премахнат! Нека да кажат, че съм в нарушение, при положение, че тя е сложена в нарушение тази ограда!", казва обаче Петър Димитров.

Осигурен ли е свободен достъп до плажа в Росенец не стана ясно.