Ново огнище на коронавирус беше регистрирано в Кърджали, където има 12 случая на заразени за ден.

В болница „Д-р Атанас Дафовски“ 5 от случаите са в Инфекциозното отделение, състоянието им е добро. А белодробното е затворено, защото има двама заразени - лекар и пациент.

Коронавирусът влиза в Кърджали и болницата с лекар от „Пирогов“, който се завръща в Кърджали и се установява в края на май месец, че е болен.

Лекарката се е опитала да заблуди здравните власти, като не е казала кои са контактните й лица, заради което ще бъде дадена на прокурор.

Междувременно стана ясно, че 74-годишна болна близка на заразената лекарка, е починала тази вечер.

„За съжаление, много трудно получихме информация от тази лекарка, нейният случай е открит в петък, пък вчера бяха тествани повечето от лицата. Едно нежелание за съдействие, което за мен е необяснимо“, каза Никола Чанев, областен управител Кърджали.

„Първата среща с нея с наши колеги не е дала пълна и точна информация за точни контакти, евентуално къде е била и кого е посетила, затова е изготвено писмо и то ще бъде изпратено до прокуратурата за по нататъшни действия“, заяви Виктор Кирчев, директор РЗИ - Кърджали.

Отново висок брой новозаразени с коронавирус у нас. Изминалото денонощие е второ по нови случаи за целия период на разпространението на болестта у нас. Регистрирани са 93 нови носители.

Така общият брой на заразените вече надхвърли 3 хиляди. Излекуваните са 1688.