Ново огнище на заразата беше регистрирано в Югозападна България.
12 работници в ТЕЦ "Бобов дол" са с положителни проби за COVID-19.

Един от цеховете беше затворен, а след отварянето му работници се допускат след мерене на температура, след пълна дезинфекция и само с работно облекло.

„Постоянно възникват огнища, но благодарение на бързата реакция на РЗИ-тата и туширането на тези огнища, както виждате, и в Паничерево бързо се справиха колегите, и в завод „Мизия“. Надявам се това нещо да се случи и в района на Дупница“, коментира председателят на щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 

Регистрираните положителни проби са от 2 населени места в Дупнишко – селата Ресилово и Сапарево. По думите на ген.-майор Мутафчийски заразените са служители в ТЕЦ „Бобов дол“ и техни близки.

Първият заразен работник е настанен за лечение на 18 април в болницата в Дупница. С положителни проби за COVID-19 са съпругата и двете му деца, които са на 5 и 7 години, но не са хоспитализирани.

По информация на bTV заразените са пътували с един автобус, но пробата на шофьора за коронавирус е отрицателна. 

Засегнатите служители са работели в Електроремонтния, Котелния и Турбинния цех. Няма данни за заразен оперативен персонал и опасност от спиране на работата на ТЕЦ „Бобов дол“. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!