Специализираната прокуратура намери и иззе от офисите на обвиняемия Васил Божков множество нови предмети с белезите на културно-исторически ценности

Продължават действията по разследването в офисите на бизнесмена на ул. „Московска“ 43 в столицата, съобщиха от прокуратурата.

В приземни помещения в сградата са намерени и иззети множество нови предмети, носещи признаците на културно-исторически ценности, които са с неизяснен произход и в нереставриран вид.

Намерени и иззети са фрагменти, апликации, халки, фибули, върхове на копия, които носят белезите на културно-исторически ценности. Те са били съхранявани в пълно несъответствие с международните стандарти за опазването им.

От обвинението не уточняват кога са намерени вещите и дали в продължение на четирите месеца, откакто се разследва Васил Божков са дадени за експертиза. 

„Днес Прокуратурата показа снимки от февруарските си грабежи, представяйки ги като актуални“, коментира в профила си във Фейсбук по-късно самият Васил Божков. 

Според него, за да се заснемат публикуваните кадри, служители на Фондация „Тракия“ са били принуждавани да вадят предмети от хранилищата и да ги оставят по земята. 

Тази сутрин Васил Божков публикува и инфографика, с която твърди, че „разяснява“ шаржовете от вчера. А междувременно, от днес официално собственик на футболния клуб „Левски“ вече е Наско Сираков.