Хазартният бос с 18 обвинения от прокуратурата Васил Божков днес публикува инфографика  във „Фейсбук“, с която твърди, че „разяснява“ шаржовете от вчера.

Чрез карикатури той представи своята версия как и защо Законът за хазарта е бил променен в полза на „Националната лотария“ и какво му е било искано в замяна. 

В днешния си пост той показва снимки на истински политици и хронология на събитията. „Историята“ му започва от 2013 г., когато е регистрирана компанията за лотария, а данъкът върху печалбата е 10%. Продължава с предложението на бившия зам.-министър и бивш депутат от БСП  Георги Кадиев за поправка в Закона за хазарта и за облагане на лотарийните игри с 15% върху оборота.

Твърди, че в този момент е получил контраоферта от премиера Бойко Борисов, придружена с цитата: „Аз ще оправя нещата. Ти после ще ПОМАГАШ“. В графиката следва обещание от председателя на парламентарната комисия по бюджетфбюджет Менда Стоянова: „Ще подменим само една точка от поправката. Другите не трябва да разбират“. 

Божков посочва, че в парламентарната зала е извършена подмяната. ГЕРБ гласуват „Против“ предложението на Кадиев и внасят свой законопроект с „малка промяна“, която регламентира 20% такса върху комисионните на всички хазартни игри. Твърди, че след като проектът е приет, Борисов му казва „иди при Влади Горанов. Той ще ти каже какво да правиш“. 

В графиката следва и предложението, което е кръстено такса „Помагане“: „20% от печалбата е за нас. Иначе отменяме закона“. 

Укриващият се в Дубай бизнесмен завършва с това, че е дал 500 млн. лв. такси към държавата в съответствие със закона и 20% такса „Помагане“ с пари в брой на конкретни лица. За да докаже думите си Божков публикува още извлечения от теглене на милиони левове в брой с коментар: „Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка“. 

Той твърди, че всичките си останали разходи е плащал в брой, а изтеглените пари от банковата му сметка не са налични. "Къде са?", пита реторично Божков.