Близки на свръхтежък пациент от Врачанско алармираха за проблеми с транспорта и лечението му.  

Сигналът идва след случая с 28-годишния Веселин Георгиев, който почина преди дни в линейка на път за болница. Според близките му той буквално е бил метнат от платнище в линейката и заради проблеми с потеглянето на колата се е обърнал по корем. Според майката на младия мъж причината за смъртта му е задушаване в линейката. Гледните точки на спешния екип и на близките коренно се разминават.

Подобен е случаят на Гриша Григоров от с. Лиляче, който обаче е спасен благодарение на своите съселяни. В момента се лекува спешното отделение на врачанската болница.

260-килограмовият мъж е бил придвижен до болницата не с линейка, а с бус. Мъжът от години е със свръхтегло, с което не може да се пребори.

За него е извикана линейка, но се оказало, че с нея не може да бъде транспортиран. Лекарката обаче била категорична – трябва да постъпи в болница.

Тогава в село Лиляче, където пълният мъж е всеобщ любимец, се самоорганизират и успяват да го транспортират до врачанската болница.

Въпреки че от болницата са категорични, че пациентът е в стабилно състояние и трябва да бъде изписан, в момента комисия преценява дали  може да бъде оставен в отделението до четвъртък, когато трябва да бъде приет в столична клиника.

Междувременно започнаха разпити на свидетели за трагичния инцидент с 28-годишния Веселин Георгиев. Гледните точки на спешния екип и на близките коренно се разминават.