"В настоящата ситуация е по-добре да има служебен кабинет, назначен от президента Радев, който да поеме отговорност за управлението на страната, отколкото оставане на вашето правителство в оставка". Това отбеляза със статус във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се обърна към премиера в оставка Бойко Борисов. Тя го призова да уважава повече хората и празниците.

"Въпреки че е един от най-значимите празници, премиерът в оставка Борисов продължи да раздава напътствия и да се меси в работата на други партии, в нашия случай - на БСП", посочва Корнелия Нинова.

Тя цитира думите на Борисов: "Не може уважаемата госпожа Нинова да каже по-бързо да закриваме парламента, да връщат мандата, защото Борисов продължавал да управлява".

"При обективната невъзможност да се състави ново правителство, всеки ден протакане  осигурява време на Вашето да раздадете още концесии, да изхарчите безконтролно последните пари в бюджета, да назначите за пет години напред верните си хора във второто и третото ниво на властта", отбелязва още Нинова.

Според нея Конституцията казва какво следва в такива случаи.