При наличие на 2,5 млн. ваксини на „Пфайзер“ няма нужда да се дават нови 16 млн. лв. за още 1,5 млн. дози. Това е заявила председателят на БСП Корнелия Нинова по време на Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев. 

Тя заяви, че по време на срещата е поставила въпроса за социалните разходи и за допълнителни средствата за строителните фирми, които спряха работа. По думите ѝ са коментирани темите, свързани с  преизчисляването на пенсиите и актуализацията на бюджета. 

„Ние сме „за“ актуализацията на бюджета, но не тази, която внася служебния кабинет – има нужда от корекции между първо и второ четене. Срещнах разбиране от министъра на финансите и на президента, че партиите сме свободни да правим предложения“, посочи Нинова. 

Лидерът на левицата допълни, че парламентарно представените партии не са стигнали до консенсус по темата. 

Тя добави, че по време на КСНС е обсъдена и ситуацията в Афганистан. „Получихме достатъчно информация, за която не мога да говоря. Обсъдихме мерки за действия, ситуацията е тревожна“, заяви Нинова.    

Председателят на БСП посочи, че по време на срещата е имало неразбирателство между партийните лидери относно присъствието на икономическия министър Кирил Петков на заседанието заради казуса с канадското му гражданство.   

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!