Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ напусна първи Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев. 

Пред журналисти той обясни, че е обсъдена евентуалната актуализация на бюджета, предложена от служебния кабинет. По думите му по тази тема все още няма решение и продължават дебатите. 

„Похвално“ е, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС за COVID-19“, посочи той, уточнявайки, че по закон срещи в подобен формат трябва да има на три месеца.

КСНС при държавния глава не е свикван от януари 2020 г. Сред предварително обявените теми са финансовите мерки в наближаващата четвърта вълна на COVID кризата и засиленият миграционен натиск през границата ни с Турция.  

„Пред това да се актуализират пенсиите и социалните плащания, за които нашите експерти твърдят, че има средства, зад това нещо в Проекта за бюджет има предвидени 1,2 млрд. лв. за извънредни и непредвидени разходи. Тоест – празен чек по модела на ГЕРБ“, посочи лидерът на ДПС. 

Според него зад това предложение за актуализация на бюджета стои дългата ръка на „една организирана, олигархична и медийна група, начело с Иво Прокопиев“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!