Поздравяваме майките на деца с увреждания, че не отстъпиха 26 дни, както и хората, които ги подкрепиха, заяви лидерът на БСП и на ПГ на левицата Корнелия Нинова относно оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Голямата победа не е само оставката, голямата победа е събудената гражданска енергия, посочи тя. По думите й хората преди време са се страхували, но чувството на справедливост е надделяло над апатията.

Оставката беше задължителна, закъсняла, под натиск и неискрена, коментира Корнелия Нинова. Оставката няма да промени нищо, защото ситуацията вече е различна. Хората протестират за цени, за доходи, посочи тя. По думите й управляващите не искат да променят политиките, а протестите са за смяна на политиките.

Председателят на ПГ на „БСП за България" каза, че дали ще се регистрират за кворума, ще решат в понеделник.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна и към управляващите: „Част от исканията на протестиращите, уважаеми управляващи, ги имате на бюрата си от преди един месец. „БСП за България“ ги внесе като закони. Продължаваме да бъдем изразители, вносители на част от исканията на протестите, които не само сме внесли в парламента, но ще ги отстояваме, защото те са аргументирани, разумни, подкрепени с числа и най-вече – възможни. Продължаваме в този дух“, каза още лидерът на БСП. По думите й мястото за решението на проблемите е в българския парламент.

*Използвани са материали на БТА и „Фокус"