Неврологичното отделение на болницата във Видин спря приема на пациенти.

Официално това се случи днес, но според ръководството на лечебното заведение, кризата е била очаквана поради напускането на персонал. 

Във видинската болница новата година  дойде с поредната криза. Причината тя да стигне и до неврологичното отделение, е в липсата на кадри. 

Отделението не функционира рационално след напускането на трима лекари. След тях е командирован лекар с две специалности, който обаче скоро се връща към основното си звено. 

Тъй като приемът е спрян, в момента в отделението по неврология има само осем болни. Според пациенти, ако то бъде закрито, това ще е катастрофа за Видин. 

Емил е на лечение пети ден и вече е в стабилно състояние. Той е със заболяване, което не позволява човек да бъде транспортиран, а се изисква наблюдение, обясняват лекарите. 

Със стаж повече от половин век и вече на 77 години, днес е дежурен доктор Борислав Иванов. Лекарят така работи - докато може, докато диша, казва той. 

Снимка: btvnovinite.bg

Временното спиране на дейността в следващите шест месеца, налага болните да бъдат хоспитализирани в други болници. 

"По закон – до най-близкото лечебно заведение. Всеки момент чакам среща с доктор Савков, това е  управителят на болницата в Лом, с когото да уточним всички подробности", посочи д-р Цветан Василев, изпълнителен директор на МБАЛ – Видин. 

Неврологичното отделение обаче няма да бъде закривано, увериха от Министерството на здравеопазването. Стана ясно още, че изпълнителният директор е депозирал оставката си преди повече от месец. 

В писмена позиция от здравното министерство обявиха, че са предприели всички действия за стабилизиране на болницата и грижа за пациентите.

А по решение на Съвета на директорите, управлението на лечебното заведение се поема от прокурист. 

По наша информация пред риск да се окажат в подобна ситуация, са и други отделения в тази болница.