Над 50 досъдебни производства са образувани след сигнали за решения на различни ТЕЛК комисии, обяви директорът на Националната полиция Христо Терзийски. 

Анализите по тях се правят заедно с екипи на здравното министерство, заяви той и допълни, че това са само част от всички проверки, които се правят в болниците. 

Христо Терзийски припомни, че при предишни проверки, Силистра се е откроила като град с най-много ТЕЛК решения - далеч над всички останали.

Вътрешният министър Младен Маринов призова да не се слага черна точка на цялото здравеопазване и всички лекари, защото става дума само за конкретни лица.

"Проверките за нарушенията в болниците вървят повече от година. След вчерашната среща на медицинските сестри с премиера Бойко Борисов, ще бъдат добавени още лечебни заведения", добави той.

"Една система колкото и добре да е направена и с хуманитарна цел, винаги се намират такива, които я използват за лично облагодетелстване. Затова ние се фокусираме върху тези лица. Включително и по ТЕЛК- решенията. Уважавам работата на лекарите, затова не искам да слагам всички под общ знаменател", допълни още министър Младен Маринов.

Министър Младен Маринов връчи днес част от наградите "Полицай на годината". За първи път с най-високото отличие е удостоен граничен полицай.