На пл. Независимост отново хиляди хора се събраха, за да отрекат политическата класа и да поискат оставката на кабинета на Пламен Орешарски. Пет седмици след като изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС предизвика недоволството на хиляди, назначенията в Народното събрание са отново тема на дискусии на площада.

1 500 са събралите се протестиращи пред сградата на Министерски съвет в столицата към 19.30 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. 30 минути по-късно съобщиха за 3000 души. Множеството отново скандира "Оставка" и "Мафия".

След близо час пред сградата на Министерски съвет множеството се насочи по бул. "Мария Луиза" в посока Централна гара. Протестът блокира движението по булеварда и на "Лъвов мост". Протестиращите затрудниха  и трафика около гарата и след това се върнаха по обратния маршрут.

Друга група от шествието пое по познатата посока към Народното събрание.

По-късно вечерта хора се извиха пред парламента, изпълнявайки по-ранната заявка да има протестно хоро.

И през партийните централи

Шествие имаше тази вечер и пред партийните централи. Множеството потегли от района на НДК и обиколи политическите централи на ГЕРБ, БСП и ДПС. Хората споделиха, че се събират на моста на влюбените, за да избегнат конфронтации с протеста на площад "Независимост", чиито маршрут вече не минава през седалищата на партиите.

Изборът на Владимир Писанчев да оглави агенцията не успокои множеството, а напротив - затвърди усещането за задкулисие във властта. Като съмнително назначение протестиращият писател и преводач Любомир Николов определи и влизането в парламента на Александър Методиев, по-известен като Бат’ Сали. „ Назначенията днес са много съмнителни, на новия шеф на ДАНС, свързан с разработката „Галерия”, а за Бат’ Сали въобще да не говорим”.

В 36-ия ден на протести заявката на недоволните е да извият протестно хоро около Народното събрание. „Веднъж хванал се на хорото, трябва да се играе до край. Ще го играем докато властта ни дава повод да го играем. Те поводите валят всеки ден, дали бат’ Сали или ще го наречеш човек с интерес към силовото застраховане като областен управител на поста, няма значение”, коментира PR специалистът Дарин Стойков.

По-рано днес отново стотина изпиха по чаша протестно кафе пред сградата на парламента в знак на недоволство срещу правителството на Пламен Орешарски.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите