Първо бяха релсите, после бяха перките, след това сложиха плочките и накрая просто заваля дъжд… На централната столична улица „Граф Игнатиев” просто не ѝ върви – готвеният години генерален ремонт на трасето произведе куп гафове (и един обвиняем бивш зам.-кмет), а впечатляващото спокойствие, с което местната власт приемаше сътвореното от строителите роди култовото „Хубаво е, но не е готово”.

Днес вече Графа се води готов, а неудачите от реконструкцията остават, защото, според общината, те не са пречка за експлоатацията на участъка. Такава пречка се появи вчера само няколко минути след началото на типичен силен юнски дъжд. Тя беше под формата на солидно водно препятствие по "Граф Игнатиев" и "Солунска", което стана повод за куп подигравки и иронични коментари в социалните мрежи.

Избрахме седем от тях, защото седем е божествено число и се надяваме с негова помощ столичният град да не лови уроки.

1. Това ще го чуем

 

До момента столичният кмет Йорданка Фандъкова (а и колегите ѝ в цялата страна, без значение от партийния цвят) винаги е реагирала на информациите за зле свършена строителна работа посочвайки гаранционния срок и обещавайки, че изпълнителят ще поправя чисто новото съоръжение за своя сметка. Дали винаги се случва по този начин е тема, която със сигурност ще се разисква по време на кампанията за местните избори наесен.

А "Спаси София" задават резонен въпрос - как след толкова сериозна инвестиция в отводнителна система няколко минути дъжд превръщат улица във венециански канал.

2. Поне нещо полезно

 

Както отбелязват някои потребители, прословутите ограничители около трамвайното трасе може и вече да влязат в употреба, различна от причиняване на леки и средни телесни повреди на навнимателни пешеходци.

3. Подводница №10 пристига след 3 минути 

Да, българската част от тази снимка е стара, вероятно от 2008 г. (т.е. когато София се управляваше от същата партия, а Йорданка Фандъкова беше само зам.-кмет), поради което и упълномощените гордо и решително опровергаха всички нови появи в онлайн пространството на този потънал (и към наши дни - навярно отдавна бракуван и нарязан) трамвай. Важният въпрос е дали нещо се е променило за това над десетилетие. Не визираме трамвая.

4. Какво толкова, поне не ви събират входна такса...

Доколкото ни е известно, общинският аквапарк ще е на около километър от "Граф Игнатиев", но създалата се ситуация показва, че може би ще има приятни изненади и за жителите и гостите на столичния суперцентър.

5. ТЕ се завръщат

Темата с перките се поизтърка за всички, освен за препатилите от характерните им форма, височина и твърдост. И, все пак, стърчащи перки в мътна вода са си гледка, напълно достойна за нискобюджетен хорър филм.

6. Малко ЗДвП за всички, които го поискаха

Правилата за движение по пътищата в общия случай изискват (изненада!) пътища, но реалностите на столичните трасета изискват и познаване на някои базисни положения в корабоплаването, навигацията и т.н.

7. Синхронно плуваМе

В крайна сметка, всички сме едни ужасни мрънкачи. Не само, че в Лондон, Делхи и Атлантида също се наводняват улиците, ами и не виждаме страховития спортен потенциал на едно водно трасе в центъра на София. Има си готови коридори за бъдещия български Майкъл Фелпс, а сред по-грациозните дами може и да селектираме един успешен състав по синхронно плуване.