След разследване на bTV бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев отива на съд заради ремонта на улица "Граф Игнатиев". Обвинителният акт е внесен. Tой е за престъпление по служба и начина, по който са подменени виброизолационните подложки на трамвайните релси. 

Крусев напусна поста си и стана обвиняем заради скандал, свързан с причинилия много неудобство на граждани и бизнес ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев". След сигнали на активисти и серия репортажи на bTV стана ясно, че фирмата, избрана да ремонтира трамвайното трасе ("Джи Пи Груп") е подменила посочените в офертата си подложки с други… чиито по-ниски характеристики (но пък при по-ниска цена) са станали повод за отстраняването на друг участник в надпреварата.

Според ЗОП подобна промяна на заданието е недопустима, но експертна комисия с 29 членове е решила друго. Така и прокуратурата обяви, че с действията си като ресорен зам.-кмет Крусев е докарал на общината потенциална щета от над 5 млн. лв.

Обвиняемият на няколко пъти заяви, че не е вземал еднолични решения и не познава Закона за обществените поръчки.

Всяка промяна в поведението на общината е удостоверена с подписа на тогавашния зам.-кмет по транспорта. Столичният кмет поиска проверка, а Крусев беше отстранен от длъжност. Размерът на прогнозната щета е за над 5 млн. лв. Днес Евгени Крусев се въздържа от коментар.