Нови проблеми с плочките на столичната ул. "Граф Игнатиев". В социалните мрежи бяха публикувани любителски снимки как на места настилката се е надигнала. Междувременно стана ясно, че МРРБ е наложило глоба на Столична община заради нередности по поръчката.

От общината обясниха, че заради високите температури плочките около трамвайните релси на площад "Славейков" са дали дефект.

Според фирмата изпълнител "Джи Пи Груп" това е недостатък на проекта, а не на изпълнението.

"Обектът е приет на 18 декември, така че твърдението, че 10 дни след приключването на ремонта са се появили дефекти не е вярно. Като изпълнител сме част от един процес, който включва проектиране и избор на материал. В качеството си на изпълнител сме длъжни да изпълнил зададения ни проект и го направихме”, обясни Георги Гигов, проектов мениджър в "Джи Пи Груп".

След като бъдат направени проверки, ще се види реално откъде идва проблемът, допълни той.

"Не приемаме оправданията на строителя относно това, че няма никаква вина за изпълненото. На база на това се налага и санкцията, която е в размер на около 280 000 лв. Назначена е проверка на всички проектни решения, които са взети. Ако са допуснати грешки, проектантите ще си понесат съответните последствия, а именно още глоби”, поясни Даниел Евлогиев от дирекция ''Транспортна инфраструктура към Столична община.

Глобите на фирмата изпълнител до момента са около половин милион лева.

Снимка: btvnovinite.bg

"Сагата с „Графа” е към своя край, а ГЕРБ с тези ремонти вкара София в задънена улица. Като започнем от проекта, до самото изпълнение. Считам, че всичко това, което се случва, е един цирк и игра с данъкоплатците. Призовавам г-жа Фандъкова не да използва „Фейсбук”, а на сесията на транспортната комисия тази седмица в сряда да ни бъдат представени казус по казус, проблем по проблем и да търсим заедно изход от тази криза”, заяви Калоян Паргов, председател на групата на общинските съветници от БСП.

"Глобите, които Министерството на регионалното развитие наложи на Столична община, са за некачествени ремонти, за лошо изпълнение и за неспазване на договорите. Глобата на МРРБ на Столична община е около 800 000 лева, а Столична община налага на „Джи Пи Груп” - 500 000 лева. Тоест 300 000 лева отново столичани ще платим. Призовавам премиерът Борисов да излезе и да поиска оставката на кмета Фандъкова, тъй като така ще покаже, че се бори реално с престъпността”, заяви Симеон Славчев, общински съветник от "Политическа група 5".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!