Депутатите от БСП обявиха, че осъждат нападението над сградата на бившия Партиен дом при протестите от снощи. Те обаче са категорични - хората са по площадите заради социалната несигурност и неяснота накъде върви България

Днешното пленарно заседание започна с политически емоции и викове “Оставка”. Причина за това беше декларация от ПГ на ГЕРБ, представена от Тома Биков. Той обяви, че има риск волно или неволно БСП участва в сценарий на организирана престъпна група.

По думите му отговорен за “лумпените лумпените, които атакуваха сградата на парламента на протестите, би трябвало да носи онзи, който каза “Ще ви изметем", който каза, че съдбата на народа ще се кове на площада, който размахваше юмрук пред президентството и който в продължение на 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв”, визирайки президента Румен Радев. 

Биков подчерта, че не нарича БСП организирана престъпна група, а нарича така групата на бизнесмена Васил Божков. 

Реакцията на левицата не закъсня - “Парите от Дубай са в чекмеджето с пистолета”, заяви Георги Свиленски. 

“Надявам се това да е вашето Чистилище. Мислехте само как да се доберете до власт с нечестни избори. БСП никога не е давала основание да я обвиняват във връзка с мафията”, обяви пък Валери Жаблянов.

Коментар дойде и от лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че опитите партията да бъде включена в "политическото блато”, което е вследствие от войната между институциите, няма да успеят. “Колкото до “Росенец” - проблем няма. Има компетентни органи - да ги сезират”, изтъкна той. 

От опозицията поискаха в НС да дойде вътрешният министър Младен Маринов, за да обясни как се действа с протестите.